Акція "16 днів проти насилля"

Всеукраїнська акція “16 днів проти насильства”

З метою попередження проявів жорстокості та насилля кожного року в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства».

Упродовж усього періоду Акції в Семенівській ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 відбулося чимало заходів, спрямованих на запобігання та протидію насильству. Здобувачі освіти вчились розпізнавати види насилля та їх прояви. Закріпили способи дій захисту та профілактики насильства.

Зважаючи на вікові особливості, заходи були поділені на вікові категорії.

У початкових класах було проведено години психолога на тему «Усі ми різні, але ми рівні», «Скажімо насильству «Ні», вправи «Кола спілкування», «Долоньки довіри», учні малювали «Світ без насильства».

У середніх класах було проведено: години психолога «Види насилля. Як захиститись», «Кібербулінг та його види», анкетування з метою діагностики обізнаності учнів про насильство, перегляд відеоролику «Мені потрібна допомога…».

У старших класах на годинах психолога діти переглядали та обговорювали соціальні відеоролики «Мені потрібна допомога…, (служби допомоги), «Торгівля людьми, що ти про це знаєш», анкетування «Моє життя в сім’ї та школі. (Насильство)», «Торгівля людьми.»

В «День Волонтера» 5 грудня здобувачі освіти аналізували

потребу діяльності волонтерського руху. Учні пригадали, що знають про всеукраїнських відомих волонтерів. Познайомились з волонтерами Чернігова та роботою волонтерів нашого міста.

Мета проведення акції “16 днів без насильства” – привернення уваги учнів до проблем насильства в дитячому та учнівському колективах та протидії насильству в сім’ї.

Будьте уважними до людей та особливо дітей, які вас оточують, та не залишайте їх у біді.

Кiлькiсть переглядiв: 129

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.